Wij zijn verhuisd! Kijk binnen in ons nieuwe huis.

Verhuizen is steeds een heel gedoe. Verhuizen op zich is echt vervelend, vind ik. Maar verhuisd zijn, da’s echt plezant!

Een nieuwe thuis, en dat volledig van jou en je lief, dat voelt echt geweldig. Ons eigen in te richten huisje. Heerlijk.

We zouden zeker 3 jaar huren in Gent, maar het feit dat dat toch wat “weggesmeten geld” is, zijn we beginnen te kijken om een huis te kopen. En hier zijn we: 3,5 jaar samen en 2 jaar samen gehuurd: we kochten een huis!

Het was een spannende zoektocht, vooral omdat we iets zochten tussen Gent en Antwerpen, vooral tussen Gent en Sint-Niklaas. Niet te ver, maar toch iets dichter naar de Kempen op, waar de ouders van m’n vriend wonen.

Het grappige is dat we uiteindelijk op Zelzate botsten, een beetje een “godvergeten plaats” in het noorden van Gent, vlak aan de Nederlandse grens.

Zelzate ligt wel goed bereikbaar als je bijvoorbeeld in Antwerpen moet zijn. We wonen vlak aan de op- en afrit van de E34, wat ons naar Antwerpen (of andere richting Brugge) brengt, wat dus verder doorgaat naar de Kempen. Het is een vlotte verbinding maar het is qua afstand even ver als Gent.

We hebben de gewoon de sprong gewaagd. Zijn we na x-aantal jaren niet gelukkig? Tja, het is misschien minder fijn maar dan verkoop je het toch terug gewoon? Gelukkig zijn boven alles!

Een nieuwbouw, halfopen bebouwing. Daar keek ik wel naar uit: een moderne nieuwe woning. Het klinkt echt stom maar een huis kopen waarvan je weet dat jij de eerste bent die alles (badkamer, wc’s, keuken,…) gebruikt, is gewoon leuk. Ik zocht dat niet per se dus het was niet bepaald een must, maar dat betekende wel voor mij enige meerwaarde (een nieuwbouw alleen al). Luxebeestje, hè…

We gingen eind september, begin oktober voor een eerste keer kijken naar de woning. Mijn vriend was heimelijk enthousiast maar zijn gezicht verraadde ‘m wel. Ik was blij dat hij zo positief was. Zowel over de prijs als over de woonst zelf. M’n vriend is een pak realistischer dan ik. Ik zou meer impulsieve dingen doen en met m’n hoofd in de wolken zitten terwijl Geert alles goed overloopt en mij daarbovenop met m’n voeten op de grond brengt. Just what I need!

Ergens in november werd de compromis getekend en midden januari waren we ons huisje al onder handen aan’t nemen. Er moesten nog wat kleine putjes en schrammetjes weggewerkt worden. Dat betekent zoveel als: plamuren, schuren en schilderen. Het hele huis. Het duurde een stuk langer dan dat ik had ingeschat maar we raakten net op tijd klaar.

We hadden ons huurappartementje opgezegd in februari, dus wij dienden er echt uit te gaan op maandag 31 januari. We verhuisden het weekend voordien al dus alles moest wel in orde zijn. De tijdsdruk hoorde erbij maar we kregen enorm veel hulp van de ouders van mijn vriend maar ook van mijn broer. Voor de verhuis trommelde mijn schoonpapa nog extra volk op. Zó dankbaar voor alle hulp!

Dus, het is Zelzate geworden. We wonen ondertussen bijna twee maanden in ons nieuwe huis en ook Eevee (onze kat) is volledig weg van haar nieuwe stekje. Ze is ook verzot op de tuin, waar ze nu vrij in mag rondlopen. We hebben haar vastberaden enkele weken binnengehouden en nadien heb ik er, met de halsband, even mee door de tuin gewandeld. Zodat ze kan wennen aan de omgeving maar ook aan de geluiden rondom haar.

We hebben onze meubelen uit ons vorig huisje meegezeuld naar ons nieuwe huis en zijn nog volop bezig met uitpakken. Gezien m’n vriend en ik beiden fulltime werken en dus een huishouden hebben, moeten we onze draai nog wat vinden om alles goed te kunnen inplannen. Voor mij is het verder van m’n werk dus ik moet vroeger door ‘s morgens en kom later ‘s avonds aan. Voor mijn vriend is het een toch wel vlottere verbinding.

Anyway, mettertijd komen er sowieso nieuwe meubelen gezien ik echt een voorstander ben van mooie interieurs, met passende elementen die ervoor zorgen dat jij je thuis gaat voelen. Onze meubelen nu zijn nog eerder tijdelijk en we maken er op termijn echt ons knus plekje van.

Ik heb samengewerkt met een afgestudeerde interieurarchitecte die instond voor het uittekenen van onze (inloop)dressing. Nieuwe gedetailleerde blog posts hierover komen er sowieso maar ik kan jullie al vertellen dat het gaat om Liese, zij richtte haar “Studio Wit” op. Meer hierover later 🙂 SPANNEND.

(Niet alleen om deze reden maar gewoon omdat we nu echt in een interieur leven waarvan we houden, zullen er in loop van de tijd meer interieurposts online komen, zowel op Instagram als op mijn blog. Yay or nay?!)

De buren zijn trouwens geweldig! Dan heb ik het niet over de buren waar ons huis aan vastplakt, dat overigens ook verkocht blijkt te zijn (niet gemeen bedoeld maar we hebben die mensen nog niet ontmoet), maar de buren aan de andere kant. Ik ontmoette de buurvrouw reeds via Instagram, hoe grappig?! Het koppel heeft een jong dochtertje en ik kan alles meevolgen op de Instagrampagina van de oversympathieke huismama, echt geweldig! Ze dropten zelfs een kaartje in onze bus, om ons welkom en proficiat te wensen. Dat zulke mensen nog bestaan! For-mi-da-bel. Ik weet nu al dat we onze pollekes mogen kussen met zulke buren.

Grappig is wel dat ik hen ook kort had gezien toen we een eerste keer naar het huis gingen kijken. Ik had toen snel contact gehad met enkele buren en ik was meteen verkocht. Ik vind dat belangrijk, goede buren hebben, een klik hebben met die mensen. Je kent het spreekwoord wel, hè… “Beter een goede buur dan een verre vriend”, klopt als een bus 🙂

Ik gaf reeds een kleine rondleiding doorheen ons huis via mijn stories op Instagram maar ik kan niet wachten om mooie kiekjes te maken wanneer we mooie nieuwe meubelen hebben die perfect in ons interieur passen. Stay tuned! 🙂

8 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: