Mijn avonturen door en rond Bali: waar gingen we overal naartoe?

Ik wou dat mijn reis langer kon duren, misschien wel voor eeuwig. Niet toevallig dat ik dit zeg bij een land als Bali, want wat een geweldige plek is het daar!

Laat ons eerlijk zijn: vakanties zijn altijd te kort. 15 dagen Bali is ruim voldoende, al had ik er graag nog een weekje bij gehad.

Eerst en vooral wil ik jullie graag vertellen waar we allemaal geweest zijn, dit aan de hand van een kaart zodat je goed kan zien hoe onze route liep en wat zeker doenbaar is op twee weken tijd.

De tips wat betreft overnachtingen, transport en to do’s, geef ik mee in een volgend blogbericht.

We kwamen toe in Ngurah Rai Airport in Denpasar, de grote (overigens meestgebruikte) luchthaven van Bali. Mijn vriend en ik boekten al één nacht op voorhand, de rest zouden we ter plaatse doen. Dit om te voorkomen dat je al weg moet van een leuke plek terwijl je er liever langer had gebleven, of misschien wel omgekeerd, als je liever doorgaat maar nog een nacht had geboekt en niet meer kunt annuleren. Enfin, onze reis begon in Canggu, een vrij toeristische trekpleister toch wel, gelegen in het zuidwesten van het land. Als het verkeer wat meezit (wat meestal niet het geval is aangezien het rondom de luchthaven door de dag heen vrij druk is), sta je er met een wagen op een halfuurtje.

Canggu staat bekend om z’n gezellige standbarretjes, leuke restaurantjes maar ook natuurlijk voor het surfen. Ben je meer een partyanimal? Dan ga je beter naar Kuta, wat er vlak naast ligt. Zelf niet gedaan maar naar het schijnt de betere plek om de bloemetjes buiten te zetten.

We verbleven twee nachten in Canggu en verkenden de buurt. We huurden zelfs een scooter en hadden gezegd dat we dit niet zouden doen wegens te gevaarlijk. (Dan zou je de rest van de reis ‘s moeten weten!)

We lieten ons meeslepen door de hete temperaturen, de sfeer en cultuur en de vriendelijkheid van de Balinezen.

Na de kust, volgden er twee nachten in Bedugul, meer de Balinese bergen in.

De temperatuur is er anders, er zijn toch wel wat minder toeristen en de lokale mensen kennen en kunnen er minder goed Engels. Wat natuurlijk niet wilt zeggen dat dit stukje Bali niet de moeite is. Integendeel.

De groene natuur maakte opnieuw plaats voor de kust, dit keer de noordkust van het land, meer bepaald in Air Sanih (Village). Hier verbleven we vier nachten, iets langer dan we hadden gepland. Allemaal de schuld van een veel te mooi paradijsje aan een veel te mooi prijsje 😉 More soon!

Waar wij verbleven, leek het alsof wij de enige toeristen waren. We kozen er dan ook voor om meer richting het oosten te gaan in plaats van de bekende streek of plaats Singaraja, wat toch wat bekender is.

Hier vind je amper strand (kiezelstrand) en kan je niet surfen. Wel kan je er bijvoorbeeld snorkelen en duiken, dan moet je nog iets meer naar het oosten gaan om goede duikspots te vinden. Meer hierover later.

We regelden tussen de vier nachten door een chauffeur, overigens de eigenaar van het kleine paradijsje die ons naar de Batur bracht. Gunung Batur (wat letterlijk Berg Batur wilt zeggen) is één van de actieve vulkanen op Balinese grond. Met behulp van een privé gids kan je beide vulkanen beklimmen. Ik kan deze tip dus al verklappen: een ultieme aanrader! Alle details in een volgende post, natuurlijk.

Ubud was nu aan de beurt. De bruisende stad dat zowat elke toerist wilt gezien en gedaan hebben. Ook twee nachten in een mooi hotel verbleven, en er had misschien wel een derde nacht bij gemogen. Veel te doen, te zien en te beleven.

Nadien volgende Sanur, heel even maar, want daar lag de boot naar Nusa Penida te wachten. Daar zouden we één of twee nachten verblijven en het eiland wellicht per scooter ontdekken.

Vlak naast Bali, in het oosten, liggen er drie kleine eilanden: Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Van wat ik al hoorde en zag op het internet, verkozen wij het derde (en overigens grootste!) eiland van de drie.

Ik wilde eigenlijk nog een extra nacht blijven, maar de klok tikte en we moesten keuzes maken. Eén ding is zeker: Nusa Penida is een topper!

Terug naar Sanur, waar we halt hielden bij Dunkin’ Donuts, oh jawel. Vervoer naar Seminyak en er eens “goed van gepakt”. Wat ik hiermee wil zeggen is dat we voor één keer €53 voor een overnachting betaalden, wetende dat we nooit meer dan €40, €30 of zelfs €17 per overnachting spendeerden. Namen van de accomodaties en andere aanraders komen eraan, no worries!

Seminyak kan je vergelijken met Canggu, al is het surfgehalte iets minder. Heerlijk fijne plekjes om er lekker te eten of sneukelen!

De laatste nacht spendeerden we tussen Seminyak en Canggu, in de provincie Badung.

De volgende keer dat we naar Bali gaan, nemen we er het groot natuurreservaat in het westen bij en beklimmen we Gunung Agung, de grotere en stijlere berg in vergelijking met Mount Batur.

Wij deden dus volgende plekken in en rond Bali: Canggu, Seminyak, Bedugul, Air Sanih, Batur, Ubud, Nusa Penida.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: