2/06 Schrijfdag in Gent + groot nieuws!

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit over gehoord maar de Arteveldestad heeft dus zijn eigen jaarlijkse schrijfdag. Ik was aangenaam verrast toen ik het ontdekte want ik schijf super graag! Lees verder als je meer wilt te weten komen over deze creatieve dag maar ook als je nieuwsgierig bent naar wat voor groot nieuws ik heb…

Op de Gentse Schrijfdag kan je je volledig laten onderdompelen door inspiratievolle lezingen, creatieve workshops en je kan zelfs schrijftips volgens tijdens één van de vele infosessies. Zo komt bijvoorbeeld Herman Brusselmans een lezing geven over zijn 75 boeken op 35 jaar tijd.
Het lijkt me dan ook super interessant hierop aanwezig te zijn gezien ik bijna dagelijks bezig ben met schrijven. Ben je meer gebeten door het onlinegegeven? De voor mij niet onbekende Katrijn Van Bouwel komt samen met twee anderen praten over de kracht van sociale media.

Maar er is meer… Je kan nu ook een uitgeverij “pitchen”. Je kan dus, als je bezig bent met het schrijven van je eigen boek, je werk voorleggen bij een uitgeverij om zo eventueel samen je boek uit te brengen. En laat ik dat nu net zo cool vinden! Ik mag die namiddag mijn werk voorleggen bij uitgever Matador. YEP, ik ben al even bezig aan mijn eigen boek. Het zou in feite mijn ‘geheime project’ voor 2017 geweest zijn (ik deed sinds 2015 elk jaar een project: House & Catsitting 2015 en hannewhale sleeps 2016 dus het uitbrengen van een boek was gepland voor 2017 – maar ik was wat te voorbarig, typisch ik). Hoe dan ook blijft de rest nog even geheim. Ik wilde het wel al verklappen dat ik er al even mee bezig ben en dat ik al heb samen gezeten met een uitgeverij maar dat er nog niets concreet is momenteel.
Ik vind het zelf enorm spannend maar het is nog even afwachten of het wat wordt.

Uiteraard schrijf ik helemaal anders op mijn persoonlijke blog, die ik helaas de laatste tijd iets te veel links heb laten liggen. Wil je toch graag weten hoe ik schrijf, ook al is het soms erg persoonlijk? Klik dan door naar hier. ’t Is geen meesterwerk maar daar bundelde ik zowat al mijn gedachten op.
Ik heb die blog nu ondertussen al anderhalf onaangeroerd gelaten. Misschien publiceer ik er weleens een fragment vanuit m’n boek op.

Hoeveel kost het om naar de Schrijfdag te gaan? Een volledige dag kost €50 en een halve dag kost €30. Je krijgt er een goedgevulde goodiebag inclusief boek en wat lekkers bij. Jonger dan 26? Dan krijg je €5 korting. Waar het doorgaat? Nergens minder dan De Krook en Vooruit. Het programma vind je hier terug.
Als je gebeten bent door taal en door het schrijven, dan raad ik je zeker aan hiernaar toe te komen. Ik ga alleen maar dat deert me niet. Ik zie wel hoe de dag er zal uitzien. Duim alvast voor mij, hè 🙂

 

Advertenties

2 Comments

  1. Hedwig Van den Hout says:

    Schrijven is helemaal je ding, je hebt er echt talent voor. Je teksten zijn zo eerlijk en puur, je stijl is zo leuk om te lezen! Ik kijk nu al uit naar je boek!
    Je zal vanuit je perfectionisme die Gentse Schrijfdag met open ogen en oren beleven en zo je schrijftalent nog verder ontwikkelen.
    Veel succes, en vooral veel plezier daar!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: