Review: Coco Clean: maakt het écht je tanden witter?

Coco Clean staat bekend om z’n witmakende (kokos)olie voor de tanden. Er was een tijd op Instagram dat het echt all over the place was. Niet alleen daarom maar ook omdat ik nogal last heb van gelige tanden, wilde ik het product wel een kans geven en ging een samenwerking aan.

Coco Clean bracht drie smaken op de markt: kokosnoot, citroen en munt. Ik was blij toen ik de ‘Extra Coco’ ontving gezien dat toch mijn voorkeur was. Toegegeven: de verpakking vond ik echt heel leuk. Een kartonnen doosje waarin het mooie glazen flesje samen met een quote gepresenteerd in zat. Het is de bedoeling dat je jouw mond met deze kokosolie spoelt en dat wel voor 5 tot 10 minuten. Het lijkt niet alleen lang maar het is ook echt heel lang. Enthousiast ging ik aan de slag en trok meteen een ‘voor-foto’ zoals dat genoemd wordt, om na enkele weken trots dan ook een ‘na-foto’ te kunnen presenteren.

Dagelijks ging ik aan de slag met mijn flesje pure kokosolie. Na het tanden poetsen, voor het tanden poetsen (Coco Clean raadt aan voor het tanden poetsen), ik probeerde het allemaal maar ik zag jammer genoeg niet meteen verschil opduiken. Niet alleen kreeg ik niet de indruk dat mijn tanden een wittere tint kregen, ook merkte ik niet direct verschil op een betere adem (heb in realiteit niet per se last van een slechte adem tbh) of een gezonder gebit in het algemeen. Omdat ik na enkele weken gebruik geen verschil merkte, ben ik gestopt met het uitproberen van dit product. De ‘na-foto’ kwam er dan ook helaas niet omdat ik niet tevreden kon zijn.

Ik denk dat iemand met dikwijls ontstoken tandvlees dit product ’s moet uittesten, omdat het daarvoor ook goed blijkt te zijn. Ik heb van mezelf sterk en gezond tandvlees dus daar kon op zich niet veel aan veranderen. Mijn tanden daarentegen bleven zo goed als onaangeroerd en werden dus geen gewenste tint lichter.

Ergens vind ik het wel grappig dat dit flesje €21.95 kost (daarbij heb je pas een gratis verzending vanaf twee flesjes) terwijl eigenlijk exact hetzelfde in de winkel ligt voor amper €5: pure koskosolie. Zo herinner ik me een vroegere collega die haar mond ook spoelde met kokosolie en mij deze tip ook reeds aanbracht. Ik had toen haar raad gevolgd maar lang hield ik het niet uit. Omdat er nog andere (100% natuurlijke ingrediënten) in Coco Clean zitten, wilde ik het alsnog een kans geven.
Eerlijk is eerlijk: het concept is leuk, het product ziet er goed uit, de ingrediënten zijn veelbelovend, de beelden spreken aan dus je probeert het gewoon eens uit en je komt er vanzelf achter of het al dan niet werkt.

Bij deze is dit een 100% eerlijke review over een product dat ik mocht uittesten, in samenwerking met het merk zelf.
Ik vind het belangrijk dat ik, ik spreek dan natuurlijk voor mezelf want ik geloof dat het misschien voor een ander een verschil kan zijn, de waarheid omtrent het gebruik en het resultaat van Coco Clean weergeef.

Ik overweeg alsnog een andere witmakende pasta, gel of behandeling bij de tandarts want mijn gelige tanden vormen nu toch al enkele jaren een vrij groot complex voor mij.

Advertenties

8 Comments

 1. Coco Clean says:

  Hi Hanne,
  Bedankt dat je eerlijk bent in je blog over ons product. Helaas heeft Coco Clean niet de werking gehad zoals bij al onze andere tevreden klanten. Toch willen we even inhaken op een aantal puntjes in je blog.

  Allereerst bedankt voor je mooie woorden over ons doosje en bedankkaartje, daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Hierna geef je aan dat je geen verschil gezien of gevoeld hebt in de mond. Ook dat zou uiteraard kunnen. Hierbij moet wel gezegd worden dat Coco Clean geen bleekmiddel is. Coco Clean haalt de natuurlijke kleur van de tand terug, maar maakt de basiskleur van de tanden niet witter. Toch weten wij wel zeker dat er in je mond iets veranderd is. Niet alleen is je tandplak vermindert, ook heeft je algehele mondverzorging een upgrade gekregen. Dit zou je bijvoorbeeld eens na kunnen vragen bij je tandarts of mondhygiënist.

  Als laatste geef je aan dat je voor €5,- precies hetzelfde flesje kunt kopen in de winkel. Hierin vergeet je alleen dat wij meerdere essentiële oliën toegevoegd hebben die allemaal een positieve werking hebben op je mondverzorging. Hiernaast is het gehalte aan Laurinezuur in onze koudgeperste kokosolie verhoogd. Laurinezuur heeft namelijk een sterke antibacteriële werking en haalt alle slechte bacteriën uit de mond.

  We vinden het nogmaals erg jammer dat Coco Clean niet het gewenste effect bij je heeft gehad. Wij hebben inmiddels al onze smaken verbeterd met meer essentiële oliën en uitgebalanseerde recepten.

  Bedankt voor je terugkoppeling, dit helpt ons alleen maar om onze producten te blijven verbeteren.

  Groetjes,
  Team Coco Clean

  Like

  • hannewhale says:

   Hey Coco Clean! Thanks voor jullie feedback. Ik wil even reageren op het volgende: ik haalde inderdaad aan dat je voor €5 pure kokosolie kunt kopen in de gewone supermarkt en dat je dus meer betaalt voor enkele aparte essentiële oliën waarbij ik geloofde dat ik verbeteringen zou waarnemen. Daar gaf ik aan dat er “nog andere (100% natuurlijke ingrediënten) in Coco Clean zitten, wilde ik het alsnog een kans geven.” Het stukje “exact hetzelfde” klopt dus inderdaad niet helemaal omwille van het missen van die extra toegevoegde oliën, en zal ik alsnog aanpassen. Fijne dag!

   Like

 2. Judith says:

  Grappig dat je hier over schrijft! Ik heb dit ook al is een keer uit geprobeerd en het had ook totaal geen effect bij mij haha. Ik ben gevallen voor de mooie marketing en mooie flesje. Ben wat dieper in Coco clean gaan zoeken en kwam tot ontdekking dat een van de eigenaars van Coco clean een jonge jongen is die nog op school zit (Murat). Dat zegt dus al genoeg over het bedrijf.. snel geld willen verdienen met mooie praatjes en marketing. Ik hou het bij het bleken van de tandarts dat wetenschappelijk is bewezen

  Like

  • hannewhale says:

   Hey Judith! Thanks voor je reactie! Oh, echt? Meen je dat? Hmmm… bleken bij de tandarts is natuurlijk een pak geld en misschien wel slecht (gevoelig?) voor je tanden. Dus ik twijfel.

   Like

 3. Mike says:

  Misschien gewoon ook aanvaarden dat niet iedereen spier witte tanden heeft van nature. In de verschillende media wordt hier vaak de nadruk op gelegd wat resulteert in allerlei (chemische) behandelingen, in het beste geval uitgevoerd door een tandarts. In het slechtste geval gaat men allerlei middeltjes gebruiken die duur zijn en meestal niet werken of slechts een tijdelijk effect hebben. Een gezond gebit en tandvlees is vaak al heel wat.

  Like

  • hannewhale says:

   Hey Mike! Bedankt voor je reactie. Goh, misschien. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dat toch echt wel een complex is… op foto’s is dat één van de dingen waar ik meteen naar kijk, of wat (in mijn ogen dan wellicht) meteen opvalt. Ik heb inderdaad van nature niet de witste tanden maar ik wil het zeker een kans geven om witter te gaan, en ik denk dat die keuze enkel bij mij ligt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: