Ik heb last van puistjes, wat nu?

Misschien niet zo’n sexy onderwerp maar wat als je lichaam plots protesteert en er zich puistjes beginnen te ontwikkelen? Ik heb helaas geen toverdoos met allerlei truken in om ze hocus pocus te doen verdwijnen. Wel heb ik producten gevonden waar onze gemengde of vettige huid baat bij heeft! En ik spreek uit ervaring want ik ben precies terug 12, toen de eerste jeugdpuisten op m’n gezicht zichtbaar waren, nu ik gestopt ben met de pil.

“Wat? Gestopt met de pil? Gaan jullie aan kinderen beginnen?” Eerst en vooral: NEE. Ik ga richting de 27 en neem dan ook al meer dan 11 jaar de pil. Ik ben het ermee eens wanneer mensen zich afvragen of dat wel gezond is of dat het bijvoorbeeld beter of goed is om er ’s een keertje mee te stoppen na zoveel jaar gebruik. Een soort van “pil break”. Daarin zit ik nu. Ik wil even de natuur z’n gang laten gaan en kinderen, daar denken we later wel weer aan, wanneer de tijd rijp is en alles wat meer op z’n plooien valt. Dus maak je daar alvast maar geen zorgen om! 😉

Maar dus: puistjes. Ik moet zeggen dat ik wel fameus ben geschrokken, de eerste weken en maanden na het stoppen van m’n pil. Niet alleen is m’n cyclus totaal ontregeld, ook beleef ik een tweede jeugd wat betreft acne. Ik kreeg terug vollen bak puistjes op m’n gezicht maar ook op m’n rug. Daarbij kreeg ik een plotse aanval van onzuiverheden op m’n schouders ook. Dat vind ik wel echt heel lastig. Als kind kon ik er ook hebben op m’n rug maar ik dacht dat die tijd volledig over was. Tot nu dus.

Gelukkig wordt het stilaan winter en zullen die onzuiverheden minder zichtbaar zijn nu. We zijn zo’n 3 maanden verder sinds ik stopte met de pil en de acne op mijn gezicht valt nu -gelukkig- wel een pak beter mee. Het ergste zullen we misschien wel gehad hebben ondertussen.

Soit. Heb jij last van puistjes, gelijk om welke reden? Dan heb ik misschien wel een tip qua verzorging voor jou want ik denk echt de beste producten gevonden te hebben!

Ik gebruik sinds enkele maanden de verzorgende schuimige wasgel van Eucerin. Mijn gezicht voelt niet alleen zacht aan nadat ik de gel gebruikte, het voelt ook aan alsof ie plots een pak minder vettig is. En dat is het ook. Het reinigt de poriën, neemt het overtollige talg weg en zorgt ervoor dat je huid zich weer stabiliseert. Ook op mijn schouders en rug gebruik ik deze gel af en toe, met behulp van een sponsje.
Het verwijdert ook (resten van) make-up en haalt overig vuil van je gezicht af.

Deze gezichtsreiniger is echt de redder in nood op dagen wanneer het het ergst is. Akkoord, het is een lompe fles maar je doet er lekker lang mee!
Recycleren! Gooi bij PMD (of hergebruik de fles – of kom tussen 15 en 17 november naar de ‘Statiegeld Store’ van Ecover in Antwerpen. Meer op mijn Instagram!)

De inhoud van deze fles bevat 400ml reinigingsgel voor de onzuivere huid.
Goed om te weten: het bevat noch zeep noch parfum, is antibacterieel en is niet-comedogeen (wat zoveel betekent als: het verstopt de talgklieren niet. Dus comedogene producten kunnen acne, puistjes en andere onzuiverheden veroorzaken – ik heb het ook moeten opzoeken!)

Daarbij gebruik ik sinds enkele dagen de verzorgende crèmeachtige serum. Deze gebruik ik ’s ochtends bij wijze van dagcrème (eenmalig gebruik – staat ook zo op de verpakking). Deze renoverende huidverzorging had ik al veel eerder moeten ontdekken! De crème trekt meteen in de huid, voelt alles behalve vettig aan en pakt, net als de wasgel, de onzuiverheden aan. Deze combo is echt m’n life saver sinds ik terug last heb van acne.

De kleine tube heeft een inhoud van 40ml, handig meeneemformaat dus.
Goed om te weten: de serum is anti-acnegenisch, niet-comedogeen en licht geparfumeerd.

Beide producten komen van de DermoPure lijn. Dat zijn de Eucerin-producten voor een acne gevoelige huid.

Eucerin gebruikte ik voordien niet echt maar vanaf nu heb ik ze altijd in huis. Het merk wordt warm aanbevolen door dermatologen omdat het, ondertussen al meer dan 100 jaar, één van ’s werelds grootste en meest vertrouwde huidverzorging is.
Dit merk is verkrijgbaar bij de apotheek of is online te vinden. Prijzen online variëren tussen €9 en €15 voor de reinigingsgel en €10 tot €17 voor het huidverzorgende serum.

Deze producten heb ik gekregen maar ik werd niet verplicht er wat mee te doen. Juist omdat ik er tevreden van ben, wil ik deze fijne producten met jullie delen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: