Op citytrip naar Leiden: dag 1

Plots een mailtje aankrijgen waarin ze me meevragen op citytrip naar Leiden, Nederland. Mijn antwoord? JA DUH! Ik was dus ook van de partij op deze fijne tweedaagse. Lees snel verder!

Ik stemde niet alleen toe omdat het mijn allereerste bloggertrip zou zijn maar ook omdat Leiden het zogezegde nieuwe Amsterdam zou zijn. En Amsterdam is echt wel een stad naar m’n hart. Ik voel er mij op mijn gemak, ik voel mij er thuis. Laat Leiden dus maar komen!

Leiden bereik je per wagen (ongeveer twee uurtjes rijden vanuit Gent, dik anderhalf uur vanuit Antwerpen)
met de trein (prijzen vanaf €40 met NMBS vanuit Gent en vanaf €29 vanuit Antwerpen) of of met de bus (zo’n €6.99 met Flix bus vanuit Antwerpen – €10.99 vanuit Brussel)

De typische Nederlandse huisjes, straatjes en grachten spreken natuurlijk voor zich. Maar ik zal voor mezelf spreken: I love it! We liepen met ons valies van het Centraal station van Leiden richting het hotel en ik wist al dat Leiden tot mijn favoriete steden zou behoren. Er hing een gezellige sfeer in de stad, een sfeer dat ik bijvoorbeeld ook in steden als Amsterdam, Barcelona en Berlijn terugvind.

We sliepen in het charmante boetiekhotel Ex Libris. Een gezellige bed & breakfast midden in één van de gezellige straatjes van Leiden. Vijf compacte maar heerlijk cosy kamers met, echt waar, de allerbeste bedden (kussens en lakens inclusief) ooit. De kamers hebben elk een elektrische haard, perfect voor het aankomende winterweer!

Op wandelafstand van het centraal gelegen hotel ligt Waag, ook wel ‘De Huiskamer van Leiden’ genoemd. Een fijne lunchspot waar we ’s middags onze magen gingen vullen. De ruimte werd vroeger gebruikt als markt, met de gewelven van de zogenaamde Boterhal, en is sinds 2015 ingericht als moderne hotspot. Een echte aanrader om er ook met je ogen van te genieten. Tof weetje: ook veggie of vegan beschikbaar.

Nadien gingen we enkele toffe (concept) stores checken en slenterden we wat door de stad. Je ontdekt er veel coole tweedehands winkeltjes (Kleedvermaak, Collectiv. by Swan) en vindt er zeker enkele schatten. Hou je van dieren, de natuur of heb je misschien wel een heuse vlindercollectie? Wonderful Nature beschikt over tal van mooie planten, schelpen, keramische potten en borden maar ook opgezette dieren waaronder ook vlinders in kaders en stulpen. Kortom, mooie natuurlijke woonaccessoires.
Must know: de dieren werden pas opgezet nadat ze overleden aan ouderdom. Ze werden dus níet gedood om hier te koop aangeboden te worden!

Zo staat er bijvoorbeeld een leeuw tentoongesteld voor mocht je €29.000 te veel hebben. De leeuw komt uit een Franse zoo en stierf op natuurlijke wijze. Persoonlijk vind ik dit een mooie manier om ‘m toch verder te laten leven, ook al gaat het enkel om z’n lijf. Natuurlijk enkel als de dieren, zoals in dit geval, stierven zoals Moeder Natuur dit wilde.
Zo worden de vlinders bijvoorbeeld gekweekt en de meeste tropische vlinders leven niet langer dan twee weken.

Ik wil er even nog aan toevoegen dat ik snap dat er mensen zijn die dit helemaal niet mooi of decoratief vinden. Ik vind het kunnen omdat de dieren op normale of natuurlijke wijze zijn gestorven. Daarom heb ik er vrede mee en zie ik het vanuit een ander perspectief.
Dieren doden omwille van hun huid of ivoor is natuurlijk weer een andere zaak.

Ga lekker een tasje (biologische) thee drinken bij TRASJ & TEA Boho Shop. Je vindt er niet alleen een knusse ‘Tea corner” maar ook allerlei leuke spulletjes voor in je interieur, of echte must haves. Zo kocht ik er vier mooie marmeren coasters!

Dan was het tijd om bier te proeven bij Brouwerij Pronck. Jakkie, bier?! Om heel eerlijk te zijn, en de meeste mensen weten dit, ben ik geen bierdrinker.
Máár, en nu komt het, de bieren van Pronck zijn héél toegankelijk voor mensen als ik 🙂 En daarmee bedoel ik dat de bieren over een zodanige fruittoets beschikken dat de drank heel makkelijk naar binnen vloeit. En ja, zonder tegenzin!
We kregen een erg interessante uitleg en tour doorheen de brouwerij. Je kan zelf de Pronck-mannen contacteren mocht je hier ook een kijkje willen komen nemen.
De biertjes van Pronck vind je in vele winkeltjes in Leiden maar komen voorlopig nog niet verder dan Zuid-Holland. Gaan wij daar ’s verandering in brengen?!

Rommelt je buik ook zo? Ga lekker dineren in Italian bar City Hall, gelegen aan het stadhuis van Leiden. Het restaurant heeft een heel aangename sfeer en ze serveren er superlekker eten! Een echte aanrader voor pizza- en pastalovers 🙂

Nadien zijn we terug naar het hotel gegaan want we waren allemaal pompaf. Wil je graag nog iets gaan drinken dan zijn De Kroeg, De Bonte Koe en Roebels naar het schijnt wel de moeite!

De goedgevulde eerste dag Leiden is echt voorbij gevlogen. Ik wou dat dag twee nog niet voor de deur stond want ik had hier gerust wat langer willen blijven.
Bedtijd, morgen tijd voor meer Leiden!

Binnenkort meer in part 2!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: