Op citytrip naar Leiden: dag 2

Ook dag twee in deze fijne stad heeft me enkel maar leuke herinneringen bijgebracht.
We trokken er niet alleen met de fiets op uit, ook gingen we een bezoekje brengen aan CORPUS. Meer weten? Lees snel mee!

Leiden zou Leiden niet zijn zonder een beetje te moeten lijden… Nee, niet het fietsen, hoor. Wel een verkoudheid en een dikke darmontsteking. Vreselijk. Máár we maken er het beste van en ik heb alsnog een topdag gehad! Het eten ging iets minder vlot, waar ik ook wel erg van baalde.

Ik moet het toch kwijt: we kregen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld in het boetiekhotel Ex Libris. De wentelteefjes met kruidige kaneel en kruidnagelsmaak waren echt subliem!

Om half tien waren we al bij Bizon Bike Company, een fietstour- en fietsverhuurdienst. Een bizon’dere ervaring…
Op deze tweewielers fietsten we richting CORPUS, een interactief museum in Leiden. “Maar musea zijn saai”, niets van! Met deze reis door de mens ontdek je hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Op een interactieve, interessante en soms ludieke manier kom je er heel wat over te weten. Je bent een dik uur onderweg doorheen de wondere wereld van het menselijke lichaam. Je vertrekt van de onderkant van het lichaam helemaal tot naar de hersenen en je maakt zelfs een geboorte mee!
Na deze reis kan je nog spelletjes spelen en quizzen om te kijken hoeveel jij over jouw lichaam weet, alhoewel dit meer op kinderen gericht is.

Ik kan helaas geen foto’s van deze activiteit laten zien daar het verboden was om foto’s of video’s te maken.
De prijs voor een ticket voor een volwassene is €16.75. Dat klinkt misschien veel maar ik zou het zo opnieuw gaan doen dus het is, naar mijn mening althans, het echt wel waard.
Kinderticket (van 6 – 14 jaar) is €14.25

Na deze bijzondere reis, fietsten we terug naar het centrum van Leiden. We hielden halt op de mooiste en tofste plekjes en gingen kaas proeven bij De Fransoos. Ruim 7 jaar de delicatessenzaak van Fransman Ed Chavernac. Daar vind je niet alleen de lekkerste en verste kazen, ook allerlei andere lekkernijen waar ik al spontaan bij begin te watertanden: wijnen, noten, chocolade, broden,… We kregen ook een proevertje van de zogenaamde aardbeien secco wat simpelweg een mousserende wijn met aardbeiensmaak is. Als jij ook zo’n zoetebek bent, zal je hier écht van genieten. In één fles vind je één kilo aardbeien dus de smaak komt zeker tot z’n recht.

Doordat mijn neus verstopt zat, proefde ik de straffe smaak van één van de strafste voorgeschotelde kazen niet. Maar gesmaakt heeft het me zeker! 😉 Het lijkt me heerlijk een kaas- en wijnavond te houden met producten uit deze zaak. Je voelt de kaasliefde er gewoonweg afspatten!

Met nog een kaasje in de mond fietsen we terug naar Bizon Bike Company, waar we onze tweewieler inruilden voor een boot. Ook al lagen de temperaturen onder de 10 graden, het zonnetje scheen fel op mijn snoet en wauw, dat deed zo’n deugd! Met enkele pepernoten tussen de kiezen, vaarden we richting onze lunchspot: Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. We kregen daar een afgezonderd plekje en genoten (of toch ongeveer, met die verkoudheid, weet je wel) van een lekker lichte lunch.

We pikten onze bagage terug op in het hotel en trokken naar het treinstation van Leiden. Het Leiden-avontuur zat erop, helaas. Al weet ik zeker dat ik hier héél vroeg nog eens ben! Deze stad heeft echt iets uniek. De sfeer, de vriendelijke mensen, de fijne winkeltjes,… Ik kan het niet uitleggen. Het is een gevoel. Een goed gevoel.

Aan het station zat er een kat op z’n baasje te wachten. Het leek wel Hachi, supercute!

Leiden, tot binnenkort!

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: