WIN: overnachten in Oostende

Of het nu zomer of winter is, lekker gaan uitwaaien aan zee is altijd een goed idee, toch? In de zomer met je schoenen in je hand en je tenen door het warme zand, spelend met het aan- en afvoerende zeewater. Of nu, met herfstige temperaturen, helemaal ingeduffeld met een winterjas en sjaal zodat je de felle zeewinden kunt trotseren. Een frisse neus halen en nadien genieten van een warm badje, of een rustgevende hete douche. ZA-LIG.

Ook al goesting gekregen? Lees vooral verder, want GIJ kunt een weekendje Oostende winnen!

Nog naarstig op zoek naar een leuk en origineel kerstcadeau? De HotelCheque van Oostende is wel écht de max! Per cheque betaal je €25 en zo kan je ofwel enkele cheques cadeau doen die de persoon in kwestie een overnachting schenkt, of je bepaalt zelf het bedrag wat dan overeenkomt met een mooie korting op één van de deelnemende hotels. Psssst, er zijn meer dan 20 hotels waaruit je kunt kiezen!

Mijn aandacht werd al meteen getrokken door dit recentelijk geopende hotel: Upstairs Hotel. Een minimalistische frisse look, gepaard met wat industriële details: I like!

Houd je van kunst? Ook daar is de Stad Aan Zee erg mee bezig. Er zijn tal van exposities te bewonderen en een heleboel binnen- en buitenactiviteiten te doen.

Maar ook aan shoppen en onze grommende magen is gedacht! Leef je uit in de Kapellestraat, de gekende shoppingstraat in Oostende of één van z’n andere verborgen boetiekjes. Tip: alle winkels zijn open op zondagen!

Een shop die je zéker moet doen is Lily. Zo zijn er twee shops in ons land: Mechelen en Oostende. Ik ben er nog niet eens langs geweest maar ik weet nu al dat het sowieso één van m’n favoriete winkels wordt! Je shopt er niet alleen de nieuwste musthaves voor je kledingkast maar ook de mooiste interieuritems. Brb, going to fall in love with this store!

Ga lekker lunchen bij Sanseveria Bagelsalon (absoluut de allerbeste bagels!) en dineren bij STORM. Zelf nog niet geweest maar dat zou mijn persoonlijke keuze zijn. Niet alleen het interieur spreekt aan maar de beschrijving over wat je er kunt eten doet me alvast lekkerbekken:

Vanuit zijn open keuken wil Michiel de rijkdom van de noordzee toelichten door vergeten vissoorten of bijvangst te serveren (denk aan steenbolk, zeekat, rode poon, horsmakreel, …) In zijn op vis gerichte bereidingen werkt hij duurzaam; alle onderdelen van vin tot staart worden gebruikt. Restjes tarbot worden bijvoorbeeld verwerkt in een gefermenteerde vissaus. Zijn inspiratie haalt uit alles wat zich in een straal van een kilometer rond Storm bevindt. Het beste wat de zee te bieden heeft, afhankelijk van het seizoen en het aanbod. Om de noordzee nog dichter bij zijn gasten te brengen, plukt hij de kruiden voor zijn gerechten in de duinen en kookt hij met zeewater.

Hebt gij ook zoveel zin om nu al te vertrekken? Laat hieronder in de comments weten waarom jij een weekendje naar Oostende zou willen gaan en wie je zou meenemen. De random winnaar wordt overmorgen al bekendgemaakt! Je maakt kans op een hotelvoucher ter waarde van €200. De cheque blijft geldig dus je kan op gelijk welk moment gaan. Meedoen kan tot aanstaande donderdagavond 23h59.

(Je hoeft geen WordPress account te hebben om deel te nemen. Gewoon je naam en e-mailadres invullen en reageren is voldoende!)

EXTRA KANS? Post de foto met de HotelCheque in je stories en tag mij (@hannewhale) en @visitoostende en gebruik de hashtag #loveoostende

GOOD LUCK 🙂

In een tweede blogpost later zal je mijn eigen bevindingen, activiteiten en hotelreview terugvinden.

Advertenties

76 Comments

 1. Charles life says:

  Sinds een dikke maand verloofd met mijn vriend, maar door het drukke leven niet kunnen vieren. Hoe beter dan te vieren met een weekendje Oostende? Een stad die me heel nauw aan het hart ligt doordat ik mijn mooie jeugdjaren daar heb mogen doorbrengen.

  En zeg nu zelf? Klinkt er iets beter dan uitwaaien aan zee en ondertussen even klinken op de liefde op het strand? Neen. Niets klinkt beter dan dat!

  Like

 2. Axelle says:

  Omdat ik zo goed als nooit in Oostende kom en ik deze stad dus eigenlijk totaal niet ken! Ik zou mijn vriend meenemen want we zijn nu ook één jaar samen 😁

  Like

 3. hanneleus89 says:

  Ik zou zo graag met mijn vriend eens overnachten in Oostende. We zijn er nog nooit samen geweest en een beetje tijd met ons tweetjes zou echt deugd doen 😊 liefs, Hanne

  Like

 4. Sophie Arens says:

  Ik zou deze overnachting cadeau doen aan mijn oma en opa. Ze zijn er altijd geweest voor mij en wil hen bedanken. Ze houden enorm van Oostende en de zee.

  Liefs, Sophie

  Like

 5. Ruth says:

  Ik zou uiteraard mijn vriendje meenemen! Dit zou een super mooi cadeautje zijn op de dag waar we 19manden samen zijn ❤️❤️

  Like

 6. Eline Vranckx says:

  De laatste dagen voor kerst samen met mijn zoontje ziek in de zetel aan het doorbrengen, net wanneer iedereen leuke kerstmarktjes en etentjes heeft! Vanavond nog een feestje met de collega’s moeten cancellen… daarom zou ik graag één heel lieve collega willen meenemen om een nachtje te genieten aan de belgische kust :-)!

  Like

 7. Oostende heeft een speciaal plekje in mijn hart. Mijn man komt uit Oostende en ons 1j huwelijk vierden we vorig jaar met een nachtje slapen in een hotel op de dijk ❤️ De zee kalmeert en doet ons reflecteren waardoor we altijd verfrist en uitgewaaid terug komen. Xx

  Like

 8. evieannie says:

  Omdat we, omwille van verhuis en een enorm druk jaar op vlak van werk en universiteit, vorig jaar niet met ons tweetjes op reis konden gaan. Een weekendje weg naar onze favoriete badstad zou mijn vriend en ik zeker deugd doen 🙂 Veel succes iedereen! Xx

  Like

 9. Ik zou heel graag met mijn lief naar Oostende gaan! We zijn er al eens gaan overnachten maar een tweede keer kan heus geen kwaad! De zee is voor mij als thuiskomen! Ik voel me er zo vrolijk en gelukkig.. Winter of zomer, we zijn altijd vertrekkensklaar als het naar de zee is!

  Like

 10. Elisabeth says:

  Met mijn allerbeste lief! Hij doet zoveel voor mij, hij steunt me dag en nacht omdat ik het vaak moeilijk heb. Op deze manier zou ik hem willen bedanken voor alles. Samen tot rust komen aan de mooie zee. Samen even genieten.

  Het hotel dat je uitkoos en dat restaurant zou ik ook kiezen, alleen al voor hoe het er uit ziet. Prachtig interieur! En Lily, oh zo’n mooie winkel. Ben er al eens geweest in Mechelen, zij hebben echt veel leuke merken en het is ook gewoon een aangename winkel om in rond te lopen.

  Oostende blijkt precies wel veel te bieden, tijd om dat eens te ontdekken :)!

  Like

 11. Greet says:

  Ik zou gaan met mijn hartsvriendin omdat we dit jaar 9 jaar vriendinnen zijn. We hebben heel wat meegemaakt samen. Ze is mijn steun en toeverlaat en is degene die me in donkere tijden goed geholpen heeft en gesteund. Ik zou heel graag naar Oostende willen omdat we allebei enorm houden van de zee en er graag eens zouden uitwaaien. Ik gun dit haar omdat ze momenteel in een drukke verhuis zit. 🙂

  Like

 12. Heel leuk ! Mijn mama en ik hebben de traditie om elk jaar met zijn tweetjes naar de zee te gaan. Dat is altijd een heerlijk moeder-dochter momentje. Wij zouden daar dus heeeeeeeeel blij mee zijn ☺️

  Like

 13. Anse Empsen says:

  Ik zou zo graag eens op weekend gaan met mijn beste vriend. Wij hebben de laatste maanden zeer moeilijke maanden gehad en het zou fijn zijn moesten we die op deze manier achter ons kunnen laten. En terwijl wil ik hem op deze manier bedanken dat hij ondanks deze woelige periode mij altijd is blijven steunen in wat ik doe. #Fingerscrossed

  Liked by 1 persoon

 14. Aylin says:

  Mijn vriend en ik zijn nu een dikke 5,5 jaar samen. Toen we één jaar samen waren wilde ik hem verrassen met een romantisch avondje Oostende. Om een lang verhaal kort te maken: de regen viel met bakken uit de lucht wat zorgde voor een doorregende picknick, doorweekte kleren, schuilen voor bliksem en bevend van de kou op een gemiste trein wachten in het station. Bleek dan bij thuiskomst dat mijn vriend zijn fiets was gestolen én zijn gsm kapot was door de vele regen. Ik zou die avond ZO graag nog eens overdoen. Om die reden lijkt deze give-away me perfect 😊👌🏽🍀 #durvendromen

  Like

 15. Marie says:

  Zou graag nog eens een overnachting weggaan met mijn vriend. Nu het winterstop is bij de voetbal zou dit ideaal aijn en heel goed van pas komen 🍀❤🍀

  Like

 16. Elien says:

  Heb binnenkort samen vakantie met mijn vriend en wat ijskoude strandwandelingen, een goed dinertje en wat relaxen zou ons deugd doen denk ik 🙂 na de hectiek van de feestdagen en het werk… Misschien nog een tasje koffie, wat shoppen en eens langs het dierenasiel om een hondje te knuffelen… Heb het weekendje al volledig gepland, fingers crossed 😀

  Like

 17. Sander says:

  Ik zou heel graag eens met mijn vriendin naar Oostende gaan. We zijn binnenkort 1 jaar samen en ik wil haar heel graag verrassen met een weekendje Oostende. Dit zal ze HELEMAAAAL niet verwachten. Ik zou graag samen met haar de mooie stad Oostende ontdekken van de winkeltjes tot het strand en dit weekendje zou ideaal zijn. Lets pray for it!

  Like

 18. Lara says:

  Ben dit jaar in een burn-out gesukkeld, waardoor op reis gaan er jammer genoeg niet af kan dit jaar. Zou hier mijn vriend graag mee verrassen, want hij verdient het zo. Hij is me altijd blijven steunen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: